Când vine vorba de naștere, subiectul genților de maternitate este frecvent discutat și poate fi dificil de abordat. Poate fi confuz să determini ce să împachetezi și cum să îți organizezi bagajul.

De-a lungul sarcinii, femeile își imaginează adesea momentul nașterii și simt nevoia să planifice și să se pregătească minuțios nu numai pentru naștere, ci și pentru sosirea și bunăstarea bebelușului lor.

Planificarea și aranjarea în avans a bagajelor poate contribui în mare măsură la o experiență de călătorie mai relaxantă.

Considerații esențiale de care trebuie să țineți cont

Este important să vă asigurați că geanta de maternitate, care este disponibilă în prezent la un preț redus de 20%, include articole esențiale atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, cum ar fi produse de igienă și articole necesare pentru bebeluș. Cu toate acestea, înainte de a selecta ce să împachetați, este recomandabil să confirmați dacă articolele sunt conforme cu politica de maternitate și, de asemenea, să luați în considerare documentele necesare pentru admitere.

În cazul în care aveți cerințe speciale sau aveți limitări în ceea ce privește durata spitalizării, este recomandabil să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Acest lucru se aplică indiferent dacă sunteți supusă unei nașteri naturale sau unei nașteri prin cezariană.

În timpul unei sarcini fără complicații, se recomandă să pregătiți o geantă de maternitate care să conțină toate obiectele necesare până în săptămâna 34 de sarcină. Astfel, vă asigurați că sunteți bine pregătită pentru viitoarea naștere.

Se recomandă să păstrați valiza într-un loc convenabil, ușor accesibil pentru a o găsi și a o recupera rapid. Acest lucru este deosebit de important pentru o femeie însărcinată care se confruntă cu contracții în timpul nopții, care poate fi agitată, sau pentru partenerul său sau un alt membru al familiei.

Sfaturi pentru selectarea articolelor esențiale pentru geanta ta de maternitate

Atunci când îți pregătești geanta de maternitate, este recomandabil să ai o înțelegere clară a articolelor esențiale pe care trebuie să le împachetezi, ținând cont de faptul că nu trebuie să aduci tot ce ai nevoie pentru o scurtă ședere în spital. Nu uitați să includeți documentele necesare pentru înregistrarea copilului, cum ar fi cărțile de identitate, certificatul de căsătorie (original și o copie). În plus, asigurați-vă că împachetați articole atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Valiza bebeluşului

Cel mai nou membru al familiei va avea nevoie, fără îndoială, de o multitudine de obiecte, în ciuda dimensiunilor sale mici. S-ar putea chiar să aibă nevoie de mai multe decât dumneavoastră.

De obicei, spitalele pun la dispoziție o listă de verificare întocmită de neonatolog, care poate fi utilă atunci când pregătiți bagajele nou-născutului dumneavoastră.

Necesarul de îmbrăcăminte pentru bebeluș

În spitale, este neobișnuit ca bebelușii să fie înfășurați în produse de înfășat furnizate de spital. De obicei, părinții își pot îmbrăca bebelușii în propriile hăinuțe aduse de acasă, mai ales că aceștia vor avea probabil prima ședință foto la scurt timp după naștere.

În astfel de situații, bebelușul are nevoie de îmbrăcăminte care să fie potrivită pentru o publicație la modă.

Atunci când vă pregătiți, nu uitați să includeți câteva body-uri, pălării, șosete și mănuși. Este recomandabil să le aveți pe acestea din urmă, deoarece bebelușii nou-născuți pot avea unghiile de la picioare puțin mai lungi la naștere și se pot zgâria involuntar pe față.

Imaginea prezintă o pereche de mănuși pentru nou-născuți în culoarea ciclamen.

Pentru a vă asigura că bebelușul se simte confortabil și în largul său încă de la început, este recomandat să adăugați la lista de verificare și o pătură, prosoape și lenjerie de pat.

Bagaj complet maternitate cu 20 de obiecte esențiale – 299 lei

Bagaj complet de maternitate cu 20 de obiecte esențiale
Bagaj complet de maternitate cu 20 de obiecte esențiale

Trusa de cosmetice pentru bebeluși

Bebelușul are nevoie, de asemenea, de un set de cosmetice special conceput pentru bebeluși, inclusiv șampon pentru bebeluși, ulei de masaj, tampoane de bumbac pentru urechi și cremă anti-iritare pentru zona scutecului, precum și ser fiziologic.

Dacă ești bine informată, ar fi benefic să te consulți cu medicul tău în privința remediilor potrivite pentru colici și poate chiar a unor potențiale stimulente pentru lactație, mai ales dacă intenționezi să naști prin cezariană.

Întrebați despre politicile spitalului

În funcție de politica spitalului cu privire la naștere, este posibil să nu vi se permită să aduceți cu dumneavoastră anumite obiecte. Prin urmare, este recomandabil să împachetați doar obiectele esențiale, deoarece este posibil ca unitatea să vă ofere deja unele dintre ele.

Geanta dumneavoastră pentru perioada de așteptare poate conține o serie de articole, inclusiv machiaj, un kit de epidurală, o pompă de sân și produse de îngrijire personală. În plus, veți avea nevoie de lenjerie de noapte potrivită pentru alăptare (cu acces la zona sânilor), care va fi necesară doar după nașterea copilului dumneavoastră.

Multe spitale au obligația ca pacientele să poarte un halat de spital în timpul nașterii, în special în mediul privat, pentru a asigura o sterilizare adecvată.

Alegeți-vă cu grijă lenjeria de corp

Atunci când vă pregătiți geanta de maternitate, este recomandabil să includeți mai multe seturi de lenjerie intimă din bumbac, în special tipul tradițional cu mâneci. Acestea ar fi benefice pentru a ține absorbantele de unică folosință pe care va trebui să le folosiți după naștere. Alegerea lenjeriei de corp este crucială, deoarece ar trebui să aibă ca prioritate confortul tău. În plus, ar fi de asemenea benefic să aveți la îndemână câteva șervețele umede.

Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră tampoane absorbante, inclusiv cele care sunt etichetate ca fiind „super-absorbante”. Nu uitați să împachetați tampoane absorbante pentru a vă proteja ținuta de orice surplus de lapte în timpul alăptării.

Cu toate acestea, este recomandabil să vă informați la spital cu privire la necesitatea de a lua de acasă cămăși de noapte, soluție salină, pansamente sterile, tampoane de bumbac și tampoane absorbante. Este posibil ca la maternitate să vă pună la dispoziție aceste articole, deoarece veți avea nevoie de câteva zile postpartum pentru a elimina lohiile, care se referă la scurgerea de sânge rezidual.

Sutienele pentru alăptare sunt benefice în primele zile după naștere, când sânii pot avea febră de lapte. Aceste sutiene specializate oferă protecție și susținere pentru a atenua disconfortul.

Extindeți-vă colecția de haine de spital prin includerea unui halat, papuci, șosete și prosoape. Este deosebit de important să aveți un prosop dedicat pentru sânii dumneavoastră, deoarece aceștia necesită o atenție specială în timpul șederii în spital.

Semnificația menținerii unei igiene adecvate

Pentru a vă completa lucrurile esențiale, nu uitați să includeți articole cosmetice, cum ar fi produse de îngrijire personală, șervețele de curățare, produse de îngrijire a părului, cum ar fi șampon și balsam, gel de duș, periuță de dinți și pastă de dinți, periuță de păr, săpun, precum și o rolă de hârtie igienică și un pachet de șervețele umede.

Întreținerea părului lung

Dacă aveți părul lung, ar fi benefic să aveți la îndemână câteva benzi elastice sau agrafe pentru a vă fixa părul în timp ce alăptați sau după ce îl spălați. Este foarte recomandat să faceți acest lucru, deoarece, indiferent de metoda de naștere aleasă, este posibil ca părul dumneavoastră să devină umed și să fie necesară folosirea unui elastic de păr.

Centura pentru burtă este un ajutor benefic pentru obținerea unui abdomen de dorit și poate, de asemenea, să amelioreze cicatricea în cazul unei cezariene.

Aprovizionează-te cu scutece

Spitalele sunt obligate să vă susțină dreptul de a vă aduce propriile biberoane de acasă, împreună cu un sterilizator, în cazul în care nu aveți lapte inițial.

În ceea ce privește scutecele, este recomandabil să estimați în jur de 10 bucăți pe zi. Este important să țineți cont de faptul că, odată ce se va naște copilul, acesta va avea nevoie de un număr semnificativ de scutece. Acest lucru este deosebit de crucial dacă doriți să evitați posibilitatea de a dezvolta o iritație de scutec. În plus, poate fi benefic să aveți la îndemână câteva tampoane sterile și o pompă de sân.

Atunci când începeți să vă alăptați copilul, devine necesar să aveți o cremă special concepută pentru a trata erupția mamelonară. Aceste creme pot fi obținute cu ușurință din farmacii și sunt comercializate sub diferite mărci.

Îngrijirea sânilor și tampoanele pentru sâni ar putea fi necesare pentru a preveni posibilitatea de a avea sfârcuri dureroase. Ocazional, gura bebelușului dumneavoastră poate da dovadă de o anumită forță, așa că este important să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și bunăstarea copilului dumneavoastră.

Atunci când vă purtați copilul în brațe, este recomandabil să aveți la îndemână o sticlă de gel dezinfectant pentru mâini pentru a evita necesitatea de a vă spăla pe mâini la fiecare două minute.

Când este timpul să părăsiți maternitatea, nu uitați să luați cu dumneavoastră un cărucior, un scaun pentru mașină și o ținută adecvată atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebeluș.

Dacă doriți să atenuați orice îngrijorare, ar fi înțelept să luați în considerare achiziționarea unor scaune de toaletă cu caracteristici de protecție. În plus, asigurați-vă că nu treceți cu vederea elementele esențiale, cum ar fi gelul de duș și pasta de dinți.

Elemente vitale pentru geanta de maternitate

Este esențial să aveți în bagaj cartea de identitate, certificatul de salariat care să indice plata CAS, detaliile contului de plată și toate rezultatele testelor de sarcină. Aceste documente nu trebuie să fie neglijate în nicio situație, deoarece vor fi solicitate la admitere.

Banii au o importanță semnificativă, mai ales pentru persoanele născute într-o instituție de stat. Este recomandabil să aveți un portofel care să conțină monede de 5 și 10 RON, deoarece acesta se va epuiza mult mai repede decât se anticipa. În timp ce un card de credit este convenabil pentru a face cumpărături sau pentru a plăti procedurile la spitalele private, este, de asemenea, înțelept să aveți la îndemână monede pentru automatele care vând gustări sau băuturi. Este foarte recomandat să fiți pregătiți cu ambele opțiuni.

Asigurarea faptului că telefonul rămâne încărcat complet în permanență pentru o performanță optimă

Nu uitați să vă aduceți telefonul și încărcătorul. Este esențial să aveți telefonul la dvs. din diverse motive, cum ar fi efectuarea de apeluri, trimiterea de mesaje text și menținerea celor dragi la curent cu informații importante legate de familie. În plus, este posibil să doriți să descărcați aplicații utile pentru bebeluși, împreună cu muzică, filme și cărți încă de la început. Telefonul tău se va dovedi benefic în timpul travaliului și în perioada postnatală, mai ales în timp ce bebelușul doarme până când vei fi externată.

În cele din urmă, atâta timp cât respectă reglementările spitalicești și vă oferă un sentiment de confort, puteți include în bagajele dumneavoastră orice obiecte care vă aduc confort și vă asigură siguranța. În cele din urmă, scopul este ca totul să decurgă fără probleme și ca drumul dumneavoastră spre casă să fie cât mai lipsit de stres.

Cum alegem body-ul bebelușului și al nou născutului?