Cafea boabe sau cafea în capsule? Există un secret pe care capsula ta de cafea nu ți-l spune!

O ceașcă de cafea boabe proaspăt prăjită și măcinată are un gust mai bun și o aromă specială greu de înlocuit de cafeaua în capsule.

Adesea, dăm prioritate comodității, încercăm să facem lucrurile corect, dar cât mai rapid.
Eliminăm astfel nuanțele, formulă valabilă chiar și pentru achiziții semnificative.

Achiziție semnificativă

Cafeaua ar trebui cotată la rangul de achiziție semnificativă.

cafea boabe
Cafea Boabe

Banala ceașcă cu băutura universală care reprezintă prima marfă agricolă comercializată în lume și a doua marfă ca valoare după petrol.

Este pentru mulți sursa zilnică de energie, poezie, vibrație…

Descoperită în secolul al XII-lea în Etiopia, cafeaua este astăzi cultivată în întreaga centură tropicală, între tropicul Racului și cel al Capricornului.

Producția susține veniturile a aproximativ 18 milioane de oameni, în timp ce exportul, prelucrarea și distribuția susțin aproximativ 100-110 milioane de oameni.

Un espresso grozav!

În ultimii ani, cafeaua capsule pare să fi câștigat mai mult teren.

Acasă sau la birou, simțim că nimic nu ne poate pune mai repede și mai bine pe picioare decât un espresso bun.

Mergem repede la aparat, alegem o capsula și… gata!

Dar dacă vrem un espresso excelent? Ce putem face pentru a-l obține?

espressor sanremo
Espressor Sanremo

Un espresso grozav necesită îndemânare și timp pentru perfecționare.

Fără conservanți

Pentru un espresso grozav ai nevoie de un espressor adevărat, dar mai mult decât orice, necesită cafea proaspăt măcinată din boabe prăjite natural, fără adaosuri, fără arome, fără conservanți.

Oricât de mult ar încerca capsulele espresso (Lavazza super gusto, Dolce aroma, Tchibo espresso…) să își dovedească naturalețea, acest lucru este foarte greu de obținut. Sau de demonstrat.

Costurile sunt relative

Aparatele pentru cafea cu capsule costă mai puțin decât mașinile complet automatizate. Acestea din urmă fac toată treaba pentru o cafea bună.

Dar s-ar putea să economisiți bani pe aparat și instrumentele necesare pentru a folosi aparatul, dar nu veți economisi bani pe cafea.

Capsulele sunt cu mult mai scumpe decât o pungă de cafea boabe.

Confortul oferit de cafeaua capsule (Crema espresso, Espresso classico, Illy espresso, Lavazza espresso) este relativ, dacă nu sunteți prea ocupați să vă familiarizați cu câteva programe oferite de un espressor pentru cafea boabe.

Oricum gusturile diferă semnificativ.

Cafea boabe – încă un secret

În vreme ce cafeaua capsule poate fi preparată doar cu ajutorul unui aparat și de cele mai multe ori fiecare tip de capsulă are și marca de aparat asociată, cafeaua boabe se poate transforma într-o cafea desăvârșită. Fără prea multă tehnologie.

Cu o sumă modică poți să achiziționezi o râșniță de cafea, chiar și manuală, ca pe vremea străbunicii.

Si ai astfel șansa de a beneficia de licoarea magică și de aromele rafinate ale unei cafele adevărate. O poti face chiar și în locurile în care nu ai acces la energie electrică.

Să vedem, totuși, ce ne oferă ambele variante de ambalare.