Cafeaua capsule

Avantaje

Alegere simplă și eficientă pentru toate gusturile: aveți de ales între o varietate foarte largă de cafele preselectate: cafele puternice sau lungi, intense sau decofeinizate, amestecuri, selecții de cafea, cu arome mai mult sau mai puțin intense.

Sistem de ambalare eficient: după ce a fost măcinată, cafeaua este ambalată imediat etanș în capsule, care apără conținutul de aer, lumină și bineînțeles de umiditate.

Întreținere ușoară: capsulele permit o manevrare simplă în timpul preparării cafelei, curățarea simplă a aparatului, datorită capsulei, nu mai există zaț de curățat sau alte scurgeri neprevăzute! Aruncați doar capsula când este goală!

Calitatea produsului: datorită capsulelor, consumatorul știe ce bea, marca, greutatea constantă a capsulei.

Opțiuni multiple de băuturi: mașinile cu capsule vă permit, de multe ori, să savurați, pe lângă cafea și ceaiuri sau băuturi precum ciocolată și cappuccino.
 

Dezavantaje

Preț: cafeaua cu capsule are un preț mai mare pe kilogram.

Deșeuri: capsulele provoacă mai multe deșeuri decât boabele de cafea. Și aici apare o continuă dezbatere, mai ales dacă e referim la protejarea mediului.

 

Cafea boabe proaspăt macinată

Avantaje

Simplu dar și sofisticat: cafeaua poate fi preparată atât mecanic, cât și cu ajutorul aparatelor de cafea complexe și garantează un espresso deosebit.

Gamă nesfârșită de cafele: aveți acces la o varietate nesfârșită de arome de cafea! Puteți alege orice boabe de cafea după cum doriți, de la cele mai simple la cele mai elaborate arome.

O cafea pentru fiecare: vă puteți compune amestecul preferat la un prăjitor.
Obțineți un gust unic!
Prospețimea cafelei: bogăția gustului cafelei atinge maximul când boabele tocmai au fost măcinate.

Mirosul de cafea proaspăt prăjită este inconfundabil!

Prețul cafelei boabe: mai puțin costisitor, se estimează că boabele de cafea (variază de la 10 la 40 de euro pe kg) ceea ce înseamnă de circa 3 sau 4 ori mai puțin decât cafeaua din capsule.

Cumpără si încearcă una din cele mai băute cafele de specialitate:
cafea boabe Columbia cafea boabe Brazilia cafea boabe Etiopia

Magazin online de cafea boabe proaspăt prajită

Aparatele de preparat pot fi și foarte simple, dar și mai sofisticate.
Există posibilitatea de a regla măcinarea pentru fiecare cafea.

Mașinile pot fi programate pentru tipuri de cafele în funcție de preferințe, scurte sau lungi.
 

Dezavantaje

Mașinile de espresso automate sunt de regulă scumpe.

Însă puteti găsi si aparate mai simple la preturi foarte accesibile. Unii vendori de cafea închiriază si un espressor atât timp cât cumpărati cafeaua de la ei.

Limitarea gusturilor: aparatele de cafea boabe sunt mai puțin flexibile decât cele cu capsule deoarece nu vă permit să schimbați soiurile de cafea cu fiecare ceașcă: odată ce cafeaua boabe este în rezervor, trebuie să așteptați să fie goală pentru a se schimba.

Espressor Sanremo pentru cafea boabe
Espressor Sanremo

Mașinile prepară doar cafea.

Curățare: mașinile necesită multă întreținere (curățarea coloanei de cafea măcinată, detartraj).

Măcinarea înseamnă zgomot, așa că este posibil ca restul familiei să nu vă felicite dacă sunteți matinali deși…

Putem descoperi un nou avantaj :)) după puțin zgomot: aroma proaspătă, inconfundabilă care le va mângâie nările ar putea să învingă orice neajuns fonic și să fie exact stimulentul eficient pentru începutul unei zile reușite!

Concluzie…?

Esența cafelei!

Dezbaterile pe tema celei mai bune cafele nu se vor încheia probabil niciodată pentru că, să nu uităm:

În fiecare zi, se gustă peste 1,5 miliarde de cești de cafea în întreaga lume!

Există argumente pro și contra pentru fiecare opțiune, dar, spunem noi, nimic nu se compară cu un espresso făcut din cafea boabe prăjită proaspăt măcinată!

 

Aroma și cofeina

Aroma și cofeina pe care le iubim în ceașca noastră sunt extrase prin fierbere de apă.

Bobul prăjit natural este măcinat și astfel uleiurile naturale, delicioase conservate în boabe sunt eliberate prin măcinare și întră în contact cu apa clocotită.

În momentul în care bobul este măcinat, aceste uleiuri sunt surprinzător de sensibile la influențele exterioare, astfel că practic cafeaua măcinată începe din start să își piardă aroma și implicit gustul.

60% din aromă se pierde după primele 15 minute de la măcinare! De aceea este esențial să ai cafea proaspătă.

 

Soluții simple pentru o cafea de calitate

Cafeaua boabe proaspăt prăjită se potriveste pentru orice espressor automat, pentru automat cafea, putând înlocui clasicele espressoare cu capsule sau capsule Lavazza blue.

Puteți beneficia de oferte speciale sau abonament lunar pentru cafea boabe 1 kg sau espresso cafea boabe 250 g.

Oferta este foarte vastă, însă va trebui să încercati fiecare sortiment în parte, pentru a găsi ceea ce vi se potriveşte.

Vezi oferte cafea boabe prăjită

Puteți beneficia de o selecție de espressoare automate pentru uz personal sau profesional, astfel încât să puteți prepara o cafea de calitate la un preț mai mic decât cele cu capsule Lavazza, Illy espresso, Cafissimo easy, Espresso intenso sau alte capsule compatibile existente pe piață.

Savurați o cafea bună în fiecare dimineată!

Alegeți cafeaua naturală şi astfel protejați mediul folosind mai puțin plastic!