Din momentul în care află că vor deveni mame, cele mai multe femei se gândesc ce vor face la nastere și decid că trebuie să organizeze în amănunt acest eveniment și orice alt detaliu legat de venirea pe lume a bebelușului.

 

Începe cu strictul necesar

Bagajul pentru maternitate trebuie să conţină strictul necesar şi să fie uşor de manevrat.  Cel mai bine este să întrebi medicul dacă are anumite recomandări speciale sau dacă există restricţii pe perioada cât vei sta internată, indiferent că naști normal sau prin operație cezariană.

Un bagaj este făcut la timp dacă este pregătit cam în jurul celei de-a 34-a săptămâni de sarcină.

Pachet maternitate - Te-ai pregătit pentru nastere?
Pachet maternitate nastere imprimeu crem pentru băiat sau fată – KaraBaby.ro

Este recomandat ca bagajul să fie ținut într-un loc accesibil, undeva la îndemână pentru a fi găsit uşor şi luat cât mai repede de gravida, de partener, ori de orice alt membru al familiei.

Pachete maternitate Cămăși de alăptat
 

Cum alegi lucrurile necesare pentru nastere

Când începi să îți faci bagajul de maternitate pentru nastere, ar fi indicat să ai o imagine cât mai clară în privința lucrurilor necesare, ținând cont că nu trebuie să împachetezi totuşi toată casa pentru cele câteva zile pe care le vei petrece la spital.

 

Lenjeria intimă este importantă

Lenjeria intimă este foarte importantă și trebuie să asigure un maxim confort. Ia-ţi la tine şi câteva pachete de absorbante, chiar „super-absorbante”. Nu uita nici de tampoane absorbante care îţi vor proteja hainele de surplusul de lapte din sâni.

Sutienul este la rândul său util, fiind indicate cele speciale pentru alăptare care te vor ajuta să îţi protejezi sânii ce vor avea de suferit în primele zile după naştere din cauza febrei laptelui.

Completează-ţi garderoba de spital cu un halat, papuci, şosete, prosoape, mai ales că trebuie să ai un prosop special pentru sâni, care necesită o îngrijire atentă în spital.

 

Nu uita valiza bebeluşului

Şi noul membru al familiei va avea nevoie cu siguranţă de multe lucruri, chiar dacă este atât de mic. Poate chiar mai multe decât tine.

Fiecare spital are, de regulă, o listă făcută de medicul neonatolog pe care ar fi util să o procuri atunci când te apuci de valiza bebelușului.

 

Bebe are nevoie de hăinuțele lui

 Rareori, bebelușii sunt înfășați cu produse din spital. De regulă, bebelușul poate fi îmbrăcat cu hainuțele lui, aduse de acasă, mai ales că, în mod sigur va fi supus foarte repede primei ședințe foto din viața lui.

În aceste condiții, bebe trebuie să aibă un outfit demn de orice revista glossy.

Body bebelusi Manuși Nou Născut Pleduri si scutece bebe

Pune așadar în bagaj și câteva body-uri, căciuliţe, şosete şi mănuşi. Acestea din urmă sunt indicate deoarece nou-născutul ar putea să aibă unghiuţele puţin cam mari la naştere şi fără să ştie, se va zgâria pe faţă.

Pe listă mai poți include o păturică, prosoape şi o lenjerie de pat, pentru ca bebelușul să se simtă ca acasă din prima zi de viață.

Body bebe - Te-ai pregătit pentru nastere?
Body bebe petrecut, maneca lunga, galben “arca” – KaraBaby.ro

 

Scutecele nu trebuie să lipsească

Orice spital trebuie să-ţi respecte dreptul de a-ţi aduce de acasă biberoanele tale, cu sterilizatorul aferent, asta în cazul în care nu ai lapte încă de la început.

Iar scutece, trebuie să calculezi aproximativ 10 bucăţi pe zi. E bine să știi, că din momentul sosirii pe lume, bebelușul tău va avea nevoie de scutece în cantități aproape nelimitate. Mai ales dacă nu vrei să riști să îi provoci vreo iritație la funduleț.

Din momentul în care vei începe să-l alăptezi pe cel mic, vei avea nevoie de o cremă împotriva iritaţiei sfârcurilor, care se găseşte în farmacii sub diferite denumiri.

Este posibil să fie necesare şi apărători de sâni pentru a nu risca să ai sfârcurile rănite. Guriţa bebeluşului poate fi uneori destul de „agresivă” şi, tot spre bine lui, trebuie să te protejezi.

Nu uita de plecarea din maternitate când va trebui să ai un cărucior, un scaun de maşină şi hăinuţe potrivite pentru amândoi.

 

Telefonul trebuie ținut la îndemână

La fel, nu uita de telefon și încărcător. Pe lângă faptul că…nu-i așa… vei avea nevoie de un telefon din motive evidente (apelarea, trimiterea de mesaje text și actualizarea conturilor sociale cu noile informații importante ale vieții de familie), vei vrea probabil să descarci, din prima zi, tot felul de aplicații utile despre bebeluși, dar și muzică, filme și cărți. Telefonul este cu siguranță util atât în timpul travaliului, cât și după naștere, în perioadele cât bebelușul doarme, până la externare.

În final, dacă respectă regulile spitalului și te face să te simți confortabil, bagajul tău poate să conțină orice obiect îți oferă senzația de confort și siguranță. În fond, totul trebuie să decurgă perfect, iar întoarcerea acasă să fie un eveniment cât mai relaxat.

 

Naștere ușoară!

 
Îți poți alege toate cele necesare pentru bebeluș pe:
Karababy.ro