Pictură în acuarelă

 

Se spune că pictura în acuarelă a fost folosită pentru prima dată de egipteni pe papirus.

După cum sugerează și numele, „aqua”, în latină pentru „apă”, acuarela este realizată din pigmenți în soluție apoasă amestecată cu gumă, de obicei gumă arabică.

 

Transparența

Principala caracteristică a acestui tip de vopsea este transparența sa. Prin urmare, hârtia joacă un rol important, deoarece rămâne vizibilă prin vopsea. Abordarea în pictura cu acuarele este foarte diferită de pictura în ulei.

Dacă acesta din urmă își poate acoperi diferitele straturi de vopsea și poate folosi alb opac pentru a crea albul, pictorul care folosește acuarele se joacă cu efectele diluării.

De exemplu, poate lăsa un spațiu pentru a reprezenta albul și a-și întări culoarea diluând mai puțin pentru a sublinia umbrele.

Set pentru pictura in acuarela, incepatori
Set pentru pictura în acuarela, începatori

Potrivită ca investiție acuarela este așadar un mediu bun pentru a începe pictura și prezintă numeroase avantaje și datorită faptului că este potrivită ca investiție.

Dacă sunt stăpânite, acuarele pot produce tablouri uimitor de elegante, deoarece antrenează un set diferit de abilități.

Set pentru pictură în acuarelă, începători

 

Pictură cu culori acrilice

Mulți pictori folosesc culori acrilice pentru a reproduce o lucrare de mare maestru ce a fost realizată inițial în ulei. Vopseaua acrilică este tot un tip de vopsea pe bază de apă. Se spune despre acrilic că este un mediu foarte versatil, durabil și iertător.

 

Culori acrilice – timp de uscare

Acrilicele pot fi utilizate subțire, cum ar fi acuarela, sau mai gros, ca vopseaua în ulei. Se usucă rapid și pot fi aplicate cu ușurință.

Ele sunt solubile în apă, necesitând doar apă pentru a subția vopseaua și, împreună cu săpun, pentru a curăța periile. Există o gamă largă de medii acrilice pentru efecte diferite.

De exemplu, dacă doriți un timp de uscare mai lent, puteți adăuga un mediu de întârziere la vopsea, pentru vopsea mai groasă, adăugați un gel.

 

Tipuri de vopsea

Există diferite tipuri de vopsea pentru studenți sau pentru artiști profesioniști. Vopselele de calitate profesională conțin mai mult pigment.

Acest tip de vopsea a fost adoptat imediat ce a fost lansat în anii 60. Astăzi, vopseaua acrilică este utilizată pe scară largă, deoarece este economică, poate fi aplicată pe un număr mare de suporturi (pânză, lemn, metal etc.) și se usucă foarte repede.

Set multimedia 59 piese cu sevalet Learn to Paint Royal & Langnickel
Set multimedia 59 piese cu sevalet Learn to Paint Royal & Langnickel

Acrilicele sunt  îndrăgite de cei care încep să picteze, deoarece sunt ușor de utilizat și nu necesită consumabile speciale.

 

Complexitatea picturii

Dezavantajul este că se usucă foarte repede. Aceasta înseamnă că aveți doar o perioadă limitată de timp, în timp ce vopseaua este receptivă pe pânză.

Unele culori se întunecă pe măsură ce se usucă (culorile mai deschise tind să aibă o schimbare mai mare).

Avantajul este pentru un începător complet care nu dorește să își facă griji cu complexitatea picturii în ulei și acuarelă, sau este sensibil la substanțele chimice dure implicate în pictura în ulei.

Set multimedia 59 piese cu sevalet