Patul, cuib pentru acarienii de praf

În casele oamenilor cel mai răspândit este acarianul de praf, iar patul este un cuib minunat, pentru că este un mediu umed și cald, astfel că persoanele care suferă în mod constant de probleme respiratorii ar trebui să ia în calcul varianta de a fi alergice la acarienii.

Set doua perne matlasate Opana.ro
Set doua perne matlasate Opana.ro

Acarienii de praf nu mușcă oamenii și nu pot trăi pe pielea umană, deși uneori pot ajunge pe hainele noastre, dar se poate dezvolta o alergie la praful din casă, care este de fapt cauzată de reziduurile provenite de la acarieni.

Dureri de gât, ochii roșii sau mâncărimi fără explicație

Aceasta se manifestează de obicei prin dureri de gât, ochii roșii care provoacă mâncărimi ori prin strănuturi fără niciun motiv aparte.

Așadar, chiar dacă nu îi vedem, acarienii ne pot sensibiliza organismul și ne pot face mai vulnerabili în fața altor afecțiuni pentru că de fapt sunt organisme parazite.

Perna, fiind mediul direct pe care ne petrecem bună parte din viață, trebuie să fie cât mai sigură și indiferent de material și calitate, trebuie schimbată periodic.

Set doua perne matlasate 50x70cm

Deși, există multe soluții pentru a încetini invazia acarienilor, simpla schimbare a feței de pernă, spălarea, dezinfectarea ei cu substanțe specifice și utilizarea fierului de călcat nu sunt suficiente pentru a ne proteja.

Și mucegaiul acumulat în pernă poate duce de exemplu la reacții alergice, iar cele mai expuse sunt persoanele care suferă de astm, fumătorii sau cei care au afecțiuni ale căilor respiratorii.

Indicii pentru schimbarea pernei

Persoanele care se știu deja cu alergii puternice ar trebui oricum să ia în calcul schimbarea pernei cât mai des.

Durata de păstrare nu este standard, ea variază în funcție de calitatea materialelor utilizate la fabricarea pernei, precum și de umplutura acesteia.

Pentru a ști când să vă schimbați perna, trebuie mai întâi să observați dacă aceasta se aplatizează sau se deformează.
În plus, atunci când vă așezați capul pe pernă, puteți observa, că perna se destramă.

La fel, ar trebui să vă schimbați perna în momentul în care vă treziți dimineața cu dureri de spate și gât sau vă treziți foarte des noaptea.

Și umiditatea este periculoasă

Puteți sesiza, de asemenea, că perna începe să emită mirosuri insuportabile sau veți vedea pete de transpirație gălbuie pe pernă, ceea ce nu este în regulă.

În timpul somnului, oamenii eliberează o cantitate cuprinsă între 0,5 și 1,5 l de apă în fiecare noapte.
Acesta este motivul pentru care observați poate când vă treziți că perna este umedă.

Această umiditate este o problemă reală, fiind motivul pentru care pernele degajă mirosuri și apar pete gălbui, devenind și un ecosistem primitor pentru microorganisme.