Așternuturile din bumbac satinat

Se spune că lenjeriile pentru pat din bumbac satinat pot face diferența în calitatea somnului. Țesătura de bumbac satinat este fină, lucioasă și foarte plăcută la atingere.

Mai mult, țesătură satinată este elegantă și deosebit de rezistentă. Acestea sunt principalele motive pentru care lenjeria de pat realizată din bumbac satinat este considerata una superioară.

Țesătură perfectă

Pe de altă parte, spre deosebire de bumbacul finet, bumbacul satinat este o țesătură perfectă pentru toate anotimpurile.

Bumbacul satinat ține răcoare în nopțile călduroase și cald în nopțile de iarnă, iar astfel lenjeriile confecționate din acest materiale, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele din finet, sunt considerate o investiție mult mai bună.

Lenjerie de Pat Satin Softlife Line Bordo

Lenjerie de Pat Satin Softlife Line Bordo

 

 

Pielea sensibilă

Bumbacul satinat este la rândul său recomandat persoanelor cu pielea sensibilă deoarece o lenjerie de calitate făcută din bumbac satinat poate absorbi până la 75% din umiditatea corpului.

Această lenjerie este moale și extrem de plăcută la atingere, țesătură satinată fiind elegantă și foarte rezistentă.

Un factor important care influențează prețul unei lenjerii pentru pat din bumbac satinat este modul în care au fost țesute.


Vezi prețuri Lenjerii de pat si cuverturi

Lenjeriile pentru pat din bumbac satinat au un preț mai mare pentru că realizarea luciului prin țesere este mai costisitor decât obținerea să prin tratare chimică, fiind necesare fire de bumbac de calitate înaltă.

De preferat sa introduceti la masina de spalat doar lenjeria de pat, fara alte materiale. Spălată singură, lenjeria se va curăța mai bine. Se scoate și se intinde cât mai bine pe sârmă, în felul acesta fiind și mult mai ușor de călcat.

De reținut!

Finetul de acum este diferit de acela din care erau fabricate scutecele în trecut. Materialul acum este mult mai fin, dar gros, motiv pentru care mai este denumit și finet satinat.

Lenjeriile tip satin au un preț mai scăzut, comparativ cu așternuturile din bumbac satinat, deoarece bumbacul are de o calitate mai slabă, luciul se obține în mod artificial, prin tratamente chimice, nu prin teserea firelor. Mulți producători aleg să introducă în țesături și fire sintetice.

Bumbacul satinat are un pret mai scazut decat bumbacul 100%, dar asta nu inseamna ca este un material inferior, ci doar unul diferit.

Lenjeria de pat este ca o a doua piele: prin urmare, prioritate pentru catifelare!

Somn bun!