Durerile de spate sunt o problemă comună  de sănătate care pot interfera cu munca și viața personală, ele reprezentând unul dintre cele mai frecvente motive care aduc pacienții în cabinetele medicilor.

Deși ar trebui să consultați întotdeauna un medic, dacă experimentați o durere de spate severă, există modalități de a ameliora disconfortul acasă, de a completa tratamentul și intervenția medicilor, dar și de a preveni apariția acestor neplăceri.

 

Durerea de spate, o problemă larg răspândită

Mușchii spatelui și coloana vertebrală susțin o mare parte din greutatea corpului, iar solicitarea lor este permanentă.

O persoană folosește mușchii pentru mișcările de zi cu zi, inclusiv așezarea, statul în picioare și mersul pe jos.

Durerea de spate este o problemă larg răspândită, provocând un handicap mai mare decât orice altă afecțiune.

Până la 80% dintre adulți vor avea dureri de spate cel puțin o dată în viață, experimentând acest disconfort în diferite zone.

 

Prevenția bolii, foarte importantă

Ca în orice abordare a unei patologii medicale, prevenția bolii și recuperarea joacă un rol adesea decisiv.

Dacă afecțiunea s-a declanșat, medicamentele fără prescripție medicală, pot ajuta la ameliorarea durerii, dar dacă pe termen lung durerea nu dispare, este absolut necesară intervenția medicului.

 

Medicul identifică necesitatea unui tratament

Specialistul va interveni și după un control amănunțit și o evaluare complexă va pune un diagnostic și va putea să indice un tratament.

Medicul va identifica dacă durerile de spate sunt cronice sau severe.

Un medic poate recomanda kinetoterapie, medicamente sau alte tratamente sau proceduri asociate.

Este posibil ca tratamentul să nu fie unul complicat, să nu fie vorba despre intervenții chirurgicale sau proceduri dificile, ci medicamente antiinflamatorii care pot fi achiziționate din farmacii, chiar și fără prescripție medicală sau creme ori unguente care trebuie aplicate de mai multe ori pe zi în zonele dureroase.

 

Durerile de spate pot fi ameliorate cu creme sau unguent

Există o varietate de creme care pot oferi o ușurare a durerilor de spate și sunt disponibile în farmacii și online.

Cremele care conțin capsaicină, un compus care se găsește în ardei iute, pot ajuta la ameliorarea durerii.

La fel, cremele de ameliorare a durerii care conțin mentol au un efect de răcire care poate opri temporar durerile de spate.

Studiile sugerează că aplicarea mentolului pe piele poate desensibiliza receptorii de durere din organism.

Cu toate acestea, utilizarea unui exces de mentol poate determina o persoană să fie mai sensibilă la durere.

Frecvent recomandat de medici și farmaciști este unguentul cu Arnica, un remediu homeopat „minune” pe care oamenii îl pot aplica direct pe piele pentru a trata durerile musculare, umflarea, vânătăile și leziunile minore.

Oamenii se declară mulțumiți de efectele sale, în plus, specialiștii spun că prezintă un risc scăzut de efecte secundare.

Unele studii spun că arnica ajută la ameliorarea durerii cronice de osteoartrită atunci când este combinată cu acupunctura și masajul.

Problema este că aplicarea unui unguent nu este neapărat o soluție convenabilă pe termen lung, mai ales când vorbim de aplicare în zona spatelui, în timpul zilei, când suntem, de exemplu, la serviciu.

Apoi, multe astfel de creme au un miros specific și pot păta hainele, așadar aplicarea lor poate deveni un coșmar.

 

Cremele, mai eficiente asociate cu alte proceduri

În plus, costurile unor astfel de tratamente pot ajunge la valori destul de mari și, pot exista și contraindicații având în vedere existența anumitor boli, interacțiunea cu alte medicamente, sarcina sau alăptare, dar și faptul că, așa cum am spus și mai sus, aceste creme sau unguente își dovedesc pe deplin eficacitatea dacă sunt asociate și cu alte proceduri.

Așadar, pe lângă pastile și creme, chiar medicul își va recomanda să adaugi pe lista procedurilor de vindecare exerciții fizice, masaj, plimbări, gimnastică medicală, yoga, înot sau exerciții în apă, dar și … o altfel de saltea!!!

saltea presopunctura Mysa
saltea presopunctura Mysa


Saltea presopunctură si relaxare Mysa

Salteaua pentru presopunctură nu este doar un instrument terapeutic, ea este benefică tuturor celor care vor să se relaxeze intens pentru câteva minute.

Să vedem ce beneficii ne poate aduce o saltea de presopunctură…