Pilota cu bambus

Se spune că pilota cu bambus ar fi cea mai indicată pentru copii deoarece bambusul are efect antialergic și antibacterian și se păstrează o un echilibru termic foarte bun.

Pilota cu umplutură din bambus este potrivită pentru ambele sezoane, iarnă-vară, și este foarte rezistentă.

Pilota cu mătase

Pilota de mătase este varianta de lux a pilotei, nu neapărat din punctul de vedere al prețului care este cu adevărat mai mare, dar mai ales datorită proprietăților sale.

Pilotele de acest gen sunt rezistente la acarieni și se pare că previn riscul de alergii, mai ales cele de natură dermatologică și respiratorie.

 

Pilotele cu umplutură sintetică

Pentru majoritatea persoanelor nu contează dacă pilota cu care se învelesc conţine fibre naturale sau sintetice.

Fiecare umplutură prezintă avantaje şi dezavantaje, deoarece totul se rezumă în final la gusturi, dar și la bugetul disponibil.

Pilotele cu umplutură sintetică sunt destinate mai mult persoanelor care suferă de alergii, fiind antialergenice.

Există studii care au dovedit că unele materiale naturale pot cauza sau intensifica alergii, chiar dacă  materialele naturale favorizează o ventilaţie mai bună a pielii şi oferă mai multă căldură.

Pilotele cu umplutură sintetică sunt preferate de persoanele care nu sunt sensibile. Acestea sunt mai ieftine, și sunt mai practice, fiind mai ușor de curățat.

 

Pilotele cu microfibră și nanofibră

Acestea sunt pilote care au apărut pe piață relativ recent imită foarte bine puful de gâscă, din moment ce fibrele foarte fine au același efect.

Este una din cele suple și mai ușoare umpluturi, făcând până și o pilotă groasă să fie ușoară.

Pilotelele cu microfibră și nanofibră sunt variante mai ieftine decât umpluturile naturale, materialul este nefavorabil pentru acarieni, perfecţionat pentru a oferi o alternativă excelentă la materialele naturale.

Microfibrele de calitate superioară oferă căldură şi permit spălarea.

 

Pilota pufoase Cocolino

Vă propunem Pilotele pufoase Cocolino de la Opana.ro, care sunt printre cele mai apreciate produse în timpul sezonului răcoros.

Pilota Cocolino Marco
Pilota Cocolino Marco

Datorită materialului gros și pufos, sub aceste pilote, te vei încălzi și relaxa imediat pentru un somn plăcut și odihnitor.

Pilota are două fețe, o parte imitație de blană, iar cealaltă parte cocolino.

Pilota pufoasă cu două fețe de perne Marco

 

Gradul termic al pilotei

Există mai multe metode care vă pot ajuta să vă dați seama cât de călduroasă va fi o pilotă, dar cea mai simplă este oferită chiar de producători care menționează pe etichetă gradul termic al pilotei printr-o cifră.

Dacă nu doriţi să schimbaţi pilotele în funcție de anotimpuri, puteţi opta pentru pilote pentru toate anotimpurile.

Practic, două pilote mai subțiri de densitate diferită sunt astfel concepute încât pot fi unite cu nasturi sau capse, pentru a obţine o singură pilotă călduroasă pentru iarnă.

 

Dimensiunea pilotei

Este ideal ca pilota să aibă cel puțin dimensiunea patului, mai ales dacă dormiți în cuplu. Puteți apela și la varianta de a avea fiecare pilota lui.

 

Curățarea pilotei

Înainte de spălare, citiţi cu atenţie toate etichetele referitoare la curățarea pilotei.

Verificaţi dacă pilota permite spălarea, dacă poate fi spălată manual sau doar la maşină şi la ce temperatură. Majoritatea pilotelor necesită curățare specializată.

De aceea este foarte importantă eticheta care nu trebuie ruptă sau tăiată, deoarece doar aceasta precizează condițiile de curățare.

Altfel riscați să o deteriorați.

Somn ușor!