Există o mulțime de achiziții necesare pentru a asigura confortul unui dormitor, o pilota din puf de gâscă sau pilota cocolino fiind doar unele dintre ele.

Fiecare alegere pe care o faceți vă va ajuta să construiți baza celei mai confortabile experiențe de dormit.

Deși poate părea exagerat, patul în sine este un sistem complex care are un scop final foarte important: asigurarea unui somn cât mai odihnitor.

De la cadru la saltea, perne, cearșafuri și pături, există un număr infinit de alegeri pe care le aveți de făcut.

 

Alegerea pilotei poate fi dificilă

Când vine vorba despre alegerea obiectelor cu care să vă acoperiți, ce ați prefera?

Pătură, pilotă sau plapumă? Iată, tot atâtea variante care pot da bătăi de cap sau ne lasă indiferenți, cu riscul de a ne priva de confortul la care merită să avem acces, adică un somn de calitate.

O alegere neînțeleaptă poate însemna chiar disconfort și o serie întreagă de stări care ne pot strica buna dispoziție, ne bulversează ziua după un somn agitat sau chiar ne pot da o stare de rău al cărui motiv nu îl putem identifica.

Alegerea așternuturilor perfecte este foarte importantă așadar pentru un somn bun.

Pilota este regina care asigură căldură sau răcoare în patul tău, pe timp de vară, sau pe timp de iarnă, pentru că un somn de calitate depinde de temperatura mediului în care dormim, de umiditate și de riscul de alergii.

 

Regina dormitorului

Pilota are un rol important în toate aceste situații. Este, așa cum spuneam, regina dormitorului vostru, chiar dacă mulți consideră că alegerea saltelei este elementul de bază.

 

Calitatea somnului

De fapt pilota și salteaua sunt un tot unitar! Calitatea somnului depinde de interacțiunea corpului cu salteaua și pilota.

Pilota este cea care asigură însă o temperatură constantă a corpului. Când te acoperi cu o pilotă, nu trebuie să îți fie frig, dar nici atât de cald încât să transpiri.

De aceea, acest element atât de important pentru dormitor nu trebuie ales la întâmplare.

 

Pilota potrivită

Problema este  de acum, cum să alegi pilota potrivită sau dacă ai nevoie de mai multe.

Ofertele sunt numeroase, atât în magazine, cât și în mediul online, iar prezentările elogioase vă vor pune cu siguranță în încurcătură pentru că toate își prezintă produsele ca fiind excepționale.

 

Umplutura este foarte importantă

Primul punct pe care trebuie să îl bifați cu bine în alegerea pilotei este umplutura acesteia, deoarece influențează în mod direct temperatura.

Un alt aspect care ar putea să vă intereseze este și greutatea pe care o va avea pilota în funcție de umplutura aleasă, cât și riscul de alergii și soluțiile de curățare și de depozitare.

Umplutura poate fi naturală, din pene de gâscă, lână sau bambus, sau sintetică, precum microfibră, nanofibră.

Pilotele cu umplutură naturală sunt recomandate de regulă pentru că permit o bună ventilație, asigură un echilibru termic eficient, sunt prietenoase cu pielea și durabile.

 

Pilota cu lână

Cea mai importantă proprietate care recomandă pilota cu lână este termoreglarea, fiind o alegere foarte avantajoasă dacă nu vreți să schimbați pilota în funcție de sezon.

Umiditatea pe care o captează, este redirecționată în exterior și se spune că nu prezintă un pericol de dezvoltare a alergiilor, cu excepția situației când sunteți alergici la lână.

Greutatea poate fi un dezavantaj, la fel și prețul, care este de  obicei mai mare decât cel al pilotelor cu alte tipuri de umplutură.


Pilota cu puf de gâscă de la Opana.ro

 

Pilota din puf de gâscă

Pilotele cu  puf de gâscă sunt ușoare, foarte confortabile, călduroase și nu permit supraîncălzirea.

Pilota din puf de gâscă
Pilota din puf de gâscă

Se consideră că aceste tipuri de pilotă ar fi variantele ideale fiind și foarte rezistente.

Prețul poate fi mai mare, fiind influențat de proporția în care se regăsește puful în umplutură.

Au proprietatea de a absorbi umiditatea și de a păstra un nivel al temperaturii ideal.

Vă propunem pilota cu  puf de gâscă  de la opana.ro.

Este o pilotă umplută cu puf de gâscă (40%) și fulgi mărunțiți (60%) confecționată din poliester foarte dens pentru a nu permite pufului să iasă la suprafață și țesătura de bumbac mențin temperatura corpului constantă și ventilează corespunzător, prevenind transpirația.