Este practic o ușă deschisă pe unde sunteți invitați să pătrundeți într-o lume extraordinară unde puteți descoperi mai multe piese dintr-un puzzle la care lucrează de sute de ani cărturari și istorici alimentari.

Restaurant chinezesc Longfong

 

Legături străvechi între mâncarea chinezească și mâncarea italiană

 

De aceea, bucătăria chinezească și cea italiană par a avea asemnări uimitoare, iar multe produse de bază italiene care intră în dieta zilnică într-o familie italiană tipică, precum ravioli/tortellini, spaghete, pizza și lasagna, par a avea rădăcini adânci în chinezești și versiuni pe măsură.

mâncarea chinezească - Taitei de orez cu vita
Taitei de orez cu vita

Dacă vorbim despre spaghetti/tagliatelle/papardelle vs Gai dan meen sau literalmente tăiței cu ouă, aceste tipuri de tăiței au apărut în China antică încă din dinastia Han, aproximativ din 206 î.Hr. până în 220 d.Hr.

Se consumau cu fasole verde sau carne. Sau, de obicei, într-o supă pe bază de oase de pește sau de porc.

În Italia, există variații în ceea ce privește grosimea spagetelor și tipul sosului.

Depinde într-adevăr despre ce regiune vorbim, fiecare zonă influențând ingredientele încorporate.

De exemplu, dacă ai veni din Sicilia, atunci ai găti Pasta alla Norma.

Aceasta include ingrediente proaspete și cheie, cum ar fi vinete, roșii, brânză ricotta rasă și busuioc.

Restaurant italian Cucinadicasa

 

Ravioli/tortellini vs Gao ji sau La găluște pentru tine și pentru mine. Gao ji provine din dinastia Song și apare ceva mai târziu față de tăiței, aproximativ 960-1200 d.Hr.

Ca multe feluri de mâncare extravagante, acest lucru se credea că a fost creat de un bucătar pentru împărat.

În cultura chineză, există multe variante ale acestui fel de mâncare – pot fi găluște fierte sau prăjite, umplute cu carne, praz, creveți sau multe tipuri diferite de legume verzi.

Le puteți găsi în multe restaurante tradiționale yum cha, juk meen poh sau tsa tsan teng.

Pizza vs Chung yau beng

Ne referim la o mâncare cantoneză care este servită în multe restaurante yum tsa.

Aceasta seamănă mai mult cu o pâine umplută cu ceapă verde.

Pur și simplu, această pizza orientală este o delicatesă simplă care trebuie savurată, în timp ce pizza este diferită, provenind din orașul Napoli și este legată de numele Reginei Margherita, bazată pe frunze de busuioc, brânză mozzarella și sos de roșii.

În funcție de regiune și evident inventivitate, rețeta s-a diversificat spectaculos.

Concluzia noastră este că orice ar spune cercetătorii și statisticile, noi vă invităm să descoperiți toate acesate mâncăruri pe cont propiu, pentru că merită din plin.